Deníček Yuhůův

archiv za měsíc nor 2019

10. 02. 2019

trvaly odkaz

Zápisky pro sebe

Hrabal jsem se teď v kódu tohohle deníčku (to víte, údržba je s novými technologiemi potřeba) a úplně jsem se začetl. Některé příhody, které jsem si teď přečetl, jsem si už vůbec nepamatoval. Ne protože by se nestaly, píšu sem realitu, ale protože jsem je prostě zapomněl. Takže ačkoli mám pocit, že si pamatuju spoustu věcí, které se mi přihodily, tak ve skutečnosti masivně zapomínám. Vždycky jsem bral tenhle deníček jako takový blbý kompromis mezi osobními poznámkami a veřejným čtením. Experimentální laboratorní písanka. Ale jak to je veřejně dostupné, tak se čím dál tím víc krotím a nepíšu. Nakonec myslím, že bude lepší, když se vrátím k osobním poznámkám. Je mi fuk, že to někdo čte. Nepíšu to tak, aby se to někomu líbilo, ale aby se to líbilo mně.

Když se potkávám s kamarády, povídáme si, co se komu stalo. Třeba jako odpověď na takovou tu běžnou otázku "jak se máš", jim obvykle říkám příhody z posledních týdnů. Tyhle příhody se mi ale obměňují a já je prostě zapomínám. Takže sláva deníčku, že mi je připomíná. Kéž bych býval psal víc.

Dostal jsem při té nostalgii zase něco napsat, ale nic dalšího mě nenapadá. A možná fakt ne úplně všechno je opravdu zveřejnitelné :-).

To jsou všechny příspěvky z měsíce prosinec 2019. Příspěvky z dalších měsíců jsou odkazované z archivu měsíců a z hlavní stránky deníčku.

E-mail: janovsky@gmail.com
Deníček https://yuhu.cz/denik.htm
Yuhůova stránka: https://yuhu.cz