Deníček Yuhůův

archiv za měsíc bezen 2006

07. 03. 2006

trvaly odkaz

U sokolovny nestavíme

Jedu letos prvně v noci lounským autobusem do Slaného. Míval jsem ten autobus vždycky rád, protože mě vyhodil u sloupu nebo u sokolovny. Před chvilkou jsem vlezl se svou hláškou "Slaný tuřanská dobrý večer" do autobusu, ale autobusák zavrtěl hlavou. "Akorát na autobusák," odvětil. "To je pitomý," na to já.

Autobusák zatím vytočil lístek. "To si vymyslelo Slaný. Od Nového roku tam nestavíme, protože tam tudy nesmíme jezdit."

No to se podívejme. Fakt nechápu, proč musejí autobusy kličkovat po smečenské silnici zpátky na obchvat, místo aby dovezly lidi po nejkratší cestě co nejblíž domů. Zase někdo vymyslel nařízení nebo vyhlášku nebo kdesi cosi. Až za chvíli vystoupím (píšu v autobuse, nad Ruzyní přistávají letadla), budu muset pěkně dvacet minut šlapat mrazem do Ráje do kopce. Ach jo.

Mám chuť udělat petici na zřízení zastávky ve Slaném u kasáren. Spousta mosteckých a litvínovských autobusů, co Slaný (podle jiné vyhlášky) musí objíždět, by si tam jenom odskočila z obchvatu a stovky Slaňáků by to měly na autobus do Prahy mnohem blíže, než na autobusák postavený na druhém kraji města. Šel by do té petice někdo se mnou?

trvaly odkaz

Budou koťátka

Čárka už má zaděláno. Šťastným otcem bude Cherry nebo Éčko, případně oba. To podstatné je, že se odrůstajících koťátek budu potřebovat zbavit, takže již přijímám objednávky, ať vím, kolik jich mám nechat a kolik utopit. Odběr někdy v květnu. K odebranému koťátku rovnou přibalím kočičí jídlo na první dva měsíce.

Čárka svou první březost nese vcelku nelibě, konec konců ještě nedávno byla kotě. Ještě teď si hraje s kuličkou Š a běhá za mašličkou Š. (Š je v tomto případě název hračky, kulička Š je ze zmuchlaného alobalu, mašlička Š je papír na provázku na klacku.) V posledních dnech ale hodně leží na topení a chce se stále mazlit a být hýčkána.

Někdy se ale docela probere. Už jsem se bál, že se ta moje kočka nenaučí prát se s yuhůovo rukou, ale nakonec se to naučila. Urputné bitvy probíhají zejména kolem žbrdlínek židle a v popruzích batohu.

Konec reklamy na koťátka. Napište si o ně teď hned na janovsky@gmail.com !

To jsou všechny příspěvky z měsíce prosinec 2019. Příspěvky z dalších měsíců jsou odkazované z archivu měsíců a z hlavní stránky deníčku.

E-mail: janovsky@gmail.com
Deníček https://yuhu.cz/denik/
Yuhůova stránka: https://yuhu.cz/