Deníček Yuhůův

archiv za měsíc duben 2017

19. 04. 2017

trvalý odkaz

Řecko: neuvěříte! Sežrali ho psi?

Jestli mám před něčím při spaní venku ve Středomoří respekt, tak jsou to psi. Tady v Řecku jich běhá volně méně než třeba v Turecku, ale najdou se. Předevčírem mě nad ránem probudilo štěknutí vedle stanu, takové to hluboké poštěknutí. Možná se chudák bál víc než já, když se mu v rajónu objevil stan. Řekl jsem mu, ať jde pryč, a on odběhl. Včera zase kolem půlnoci něco v olivovém sadu čuchalo kolem stanu, ale cinknul mi mobil, tak to uteklo.

A dneska zase. Zrovna stanuju v pomerančovém sadu a před chvílí se ze sousední řady stromů ozvalo zvláštní čenichání. Sílilo to a jakoby se přidávali další psi, každý dýchal s trochu jinou frekvencí. To už jsem měl pěkně nahnáno. Jsem rád, že s sebou mám stan, hlavně kvůli zimě a větru. Je ale fakt, že nevidím kolem sebe. Takže co teď? Nakonec jsem se osmělil a psy jsem hezky česky vyzval, aby odešli. Nereagovali, tak jsem rozepnul a zjistil jsem, že jsem právě promlouval k systému kapkové závlahy. Ta vede k jednotlivým stromům a pouští se teď kolem půlnoci. Ještě jsem zjistil, že se mi jeden rybníček tvoří i těsně vedle předsíňky. Mám další zkušenost, na co dávat pozor při vybírání z místa na stan. Snad se to vsákne.

To jsou všechny příspěvky z měsíce prosinec 2019. Příspěvky z dalších měsíců jsou odkazované z archivu měsíců a z hlavní stránky deníčku.

E-mail: janovsky@gmail.com
Deníček https://yuhu.cz/denik.htm
Yuhůova stránka: https://yuhu.cz