Deníček Yuhůův

archiv za měsíc září 2014

15. 09. 2014

trvalý odkaz

Já mám rovnátka

Už od června, ale teprve teď to začíná fakt bolet a překážet. Dostal jsem v pátek zámečky i na spodní zuby. I když jsem si přes léto říkal, že nemůže být větší pruda než je palatální oblouk (ten taky mám, spojuje drátem přes patro horní šestky) nebo nákusy, tak zámečky na spodních zubech jsou teda fakt vylepšení. Teď už se nedá ani kousat.

Když mi maminka krájela chleba namazaný máslem na andělíčky, tak jsem to bral jenom jako hezkou hru. Od včerejška už si takhle taky chleba krájím. Ale pak jsem to vzdal. I rozkousání chlebového sousta je taková bolest, že raději hladovím. Ráno jsem si rozvařil hrnec rýže a ten občas srkám. Mám velikou chuť na zeleninu a nechávám si ji zajít. Zpívám si k tomu Svěrákovo-Uhlířovo "Já mám rovnátka". Jogurty mě zachraňují.

Možná si říkáte, že si moc stěžuju. A taky proč jsem si ta rovnátka nechával dávat. Cožpak jsem netušil, jaké to bude? Inu, tušil, ale chtěl jsem to vyzkoušet, jaké to je. Takže si nestěžuju. Povedlo se to, už to vím, jaké to je.

To jsou všechny příspěvky z měsíce prosinec 2019. Příspěvky z dalších měsíců jsou odkazované z archivu měsíců a z hlavní stránky deníčku.

E-mail: janovsky@gmail.com
Deníček https://yuhu.cz/denik.htm
Yuhůova stránka: https://yuhu.cz