Deníček Yuhůův

archiv za měsíc leden 2012

13. 01. 2012

trvalý odkaz

Milá setkání

Pan doktor na telefonu nemocnice Pod Petřínem. Objednával jsem si vyšetření. Překvapil mě hned na začátku hovoru naprosto kouzelným pozdravem. Srdečným, krásným. Zvedl anonymní telefonát, vůbec mě nezná a přesto mě nádherně naladil. Celé mi to velmi mile a živě popisoval, jak tam trefím atd. Když jsem pod Petřín o dva dny později jel, těšil jsem se, že ho poznám. Ale všimnul jsem si, že personál je v celé té instituci velmi pozitivně naladěný. S panem doktorem, co mi psal zprávu, jsem se nakonec vůbec nepotkal, všechno mi vysvětlila (asi) sestřička. Tentokrát jsem při rentgenování tedy neomdlel.

A dneska ve válci Anička. Dobře se mi s ní povídá, je taková milá. Probírali jsme... co jsme to vlastně probírali? Ani nevím, dobře se mi s ní povídá. Jo... že projektuje rekonstrukce paneláků.

Nebo v úterý v čajovně u Botanky. Nádherné zpívání, spousta děvčat, ale zase -- vedle Markéty seděla holčina, co se mi občas uculila na harfu. Teprve později jsem si vzpomněl, že to je vlastně Pája. Byla prostě taková pozitivní, už jenom tím, jak kývala do rytmu a úsměvem odměňovala kytaristů povedená sóla.

V Seznamu teď docela dřeme. Obdivuju třeba Dana, že si udržuje přehled o hledací farmě, stíhá řídit tým a orientuje se v těch našich algoritmech. Dneska odpoledne seděl u stolu s nasazeným klaunským nosem, v očích výraz plně soustředěný na obrazovku. Musel jsem si ho vyfotit. Nádherně oduševnělá fotka to bude, obzvlášť pro toho, kdo ví, co zrovna řešil. Dan je třeba jedním z lidí, kvůli kterým do Seznamu rád chodím.

Paní lékárnice u výdeje na recept v lékárně na rohu Nového Smíchova možná nemá takové zákazníky každý den. Ale neodbyla mě, i když jsem se jí ptal na detaily toho, jak přesně působí kortikoidy, které jsem nafasoval. Hezky mi všechno vysvětlila, na správné odborné úrovni abych to tak tak pobral, probrali jsme kontraindikace a užívání, proč nekombinovat s ibalginem, jaké přidat vitamíny. Pak jsem se ohlédl a za mnou stálo už asi šest dalších lidí. Ona je musela celou dobu vidět, a přesto se mi soustředěně věnovala. Profík.

Mám štěstí, že mám kolem sebe fajn lidi. Jak kamarády, tak prostě svět. Kdyby vám tenhle zápisek přišel příliš blogískový, květinový, miloučký a esoterický, tak jo, je to tak. Ale je to tak.

To jsou všechny příspěvky z měsíce prosinec 2019. Příspěvky z dalších měsíců jsou odkazované z archivu měsíců a z hlavní stránky deníčku.

E-mail: janovsky@gmail.com
Deníček https://yuhu.cz/denik.htm
Yuhůova stránka: https://yuhu.cz