Deníček Yuhůův

archiv za měsíc říjen 2011

13. 10. 2011

trvalý odkaz

V bezvědomí

Začíná to jako sen. Někde jsem, něco dělám. Zatím fajn.

Pak v tom snu zjistím, že nevím, kde jsem. Začnou se prolínat dva nebo více dějů do sebe. Jsem zmatený. Začíná mě to zlobit, je to zmatek.

Další fázi si nepamatuju, kromě pocitu. Ten pocit je vrcholně nepříjemný. Nevím, kde jsem, co se děje, kdo jsem, kdy jsem. Nevím nic kromě toho pocitu a plynutí času. Není to ani sen, ani spánek, je to totální ztráta vší schopnosti uvažování a kontroly nad sebou.

Pak přichází moment, kdy si ten nepříjemný stav uvědomím. Probouzím se v sobě, dýchám, ale vím jenom to, že je něco strašně špatně. Nevím co. Bytostně špatně, vesmír se zhroutil. Zase se prolínají sny, docela děsivě. Stále nevím, kde jsem, jenom jako střípek blýskne myslí postřeh, že tohle znám. Ale nevím, co to je.

To, co znám, ale nevím, co to je, je bezvědomí, ze kterého se pomalu probírám. Už jsem to párkrát zažil, tak už to poznám. Takže fajn, jsem v bezvědomí. Stále je mi ale strašně zle, i když už aspoň vím, co se děje. Trvá to ještě deset, patnáct sekund. Strašně mě trápí, že nevím, kde jsem a co se děje. Bojím se. Začínám matně vnímat polohu těla, že sedím na židli a že je mi zle. Chce se mi ležet, nemůžu. Musím dýchat.

První vnímám to, co sám říkám: "Já jsem byl v bezvědomí, že jo?," snažím se usmát na sestřičku, aby se neděsila. Zavolala si na mě posilu, asi jsem ji už vyděsil. Pak vidím. Jsme v rentgenové místnosti u zubaře, kde jsem se právě složil v důsledku nějaké své běžné iracionální fobie. Já samozřejmě vím, že mi rentgen neublíží, ale prostě to tak dopadlo. V důsledku nějaké stresové reakce mi chvíli přestala téct krev do hlavy. Sestřičky se mnou chtějí dál něco dělat, protože vidí, jak jsem bledý, ale já vím, že teď už je to dobré. Teď už mám antistres z radosti, že jsem se probral.

To jsou všechny příspěvky z měsíce prosinec 2019. Příspěvky z dalších měsíců jsou odkazované z archivu měsíců a z hlavní stránky deníčku.

E-mail: janovsky@gmail.com
Deníček https://yuhu.cz/denik.htm
Yuhůova stránka: https://yuhu.cz