Deníček Yuhůův

archiv za měsíc srpen 2011

30. 08. 2011

trvalý odkaz

Úterní večer

Přednášení na video je možná nejúnavnější činnost, jakou znám. Naplánoval jsem si na dnešní večer spoustu zajímavé práce, ale sotval jsem párkrát pokreslil nástěnku, vypnul kameru, skypnul tátovi a začal uploadovat videa na youtube, padla na mě šílená únava. Možná to znáte. Sedím před počítačem, klikám naprázdno, zašmejdím na facebook, začtu se do nějakých kravin, najednou je půl deváté. Zašmejdím na mail, musím přece, co kdyby mi někdo psal. Někdo mě chytí na chatu, začtu se do nějakých kravin, najednou je půl desáté. Vytisknu faktury, zalepím obálky, hodím je zítra, jsem přece tak unavený.

A nebo ne. Nebo půjdu hodit obálky.

Venku je krásná Praha. Celkem večer, tlustí taxikáři svačí, brzdy busů frkají. Chladno, studená záře led lamp. Poslouchám ruštinu protijdoucích. Zapomněl jsem se po natáčení převléknout do své milé zelenošedi, takže jsem v bílé košili trochu nápadný.

S dopisem se před vzozením do schránky běžně loučím. Kontroluju známku a adresu, tak jako jsem to kontroloval na prvním táboře, když jsem posílal první dopis. Vždycky to takhle rituálně kontroluju, i když je to obyčejná faktura.

Chtěl jsem dneska večer psát něco nového. Nějaký nový web. Ale místo toho mi udělala radost procházka. Pěkně to psaní flákám. Třeba už dlouho chci začít psát teorii her. Dneska jsem náhodou cestou z oběda potkal Eldera. Taky píše teorii her, ale prý to bude mít do konce roku napsané. Tak to mě předběhne.

Když už jsem u schránky, tak proč si nezajít do Teska pro jogurty? Šestkrát borůvková Hollandia. Chytil jsem pokladnu s nejlepší paní pokladní. "Je všechno v pořádku?" zeptala se na konec. Profesionálně. "Jasně," odpověděl jsem s úsměvem a najednou jsem nebyl unavený. S úsměvem jsem i kráčel domů a pozdravil jsem nejlepšího pana pokladního, který šel náhodou kolem v civilu. Už si mě asi pamatují. Cestou přes tramvajové koleje jsem přemýšlel, co mi tak zlepšilo náladu a proč se culím na celou setmělou ulici.

To jsou všechny příspěvky z měsíce prosinec 2019. Příspěvky z dalších měsíců jsou odkazované z archivu měsíců a z hlavní stránky deníčku.

E-mail: janovsky@gmail.com
Deníček https://yuhu.cz/denik.htm
Yuhůova stránka: https://yuhu.cz