Deníček Yuhůův

archiv za měsíc březen 2010

19. 03. 2010

trvalý odkaz

Kam mizí liché ponožky

Vždycky mě ta záhada okouzlovala. Jak je možné, že mám tolik lichých ponožek? (A nejen já, všichni.) Kam mizí ty liché ponožky, přesněji tedy ty jejich ztracené kamarádky?

No a je to jasné. Byly za topením.

16. 03. 2010

trvalý odkaz

Odpověď na pozdrav do Malé Asie

Ahoj Pájo,

takže píšu až z Prahy, ale napsala jsi mi hezkou osnovu.

> zdravím tě do Malé Asie! Jak se daří?

Děkuji, daří se výborně. Utahaně ze světla. Chtěl jsem stihnout vidět spoustu míst, takže to možná šlo naplánovat ještě uvolněněji.

> > Kdepak jste?

Byli jsme v Istanbulu, pak jsme jeli (představ si to, že i trajektem) do Bursy. Z Bursy jsme vyjeli lanovkou do hor, do lesa, potom další den do vesnic a tak. Hodně jsme se zajímali o hudební nástroje.

> > Co jste viděli zajímavého? :)

Ty hudební nástroje, dokonce jsme byli na zpívacím srazu v pátek večer v čajovně. Samozřejmě se hrálo hlavně saaz, ney a bubny. Pak jsme viděli na horách spoustu sněhu a prasklé potrubí, koníčky, zvláštní lesy a vítr.

> > Jaké je počasí???

Byla zima. Čekal jsem sluníčko, takže jsem si nevzal ani svetr ani mikinu, jenom košili a větrovku. Chtěl jsem svetr koupit v Istáči, ale to se nepovedlo. Koupil jsem lacinou mikinu a ta mě potom zachránila. Ovšem celý ten prodloužený týden jsem nosil čepici, to mě štvalo.

Bursa je celkem velké město. Nechápal jsem, kam se ty skoro dva milióny lidí vejdou. Nakonec jsme v sobotu zašli na vyhlídku (dřív to nešlo, byly mraky) a pochopili jsme to. Žijou tam všude. Kam oko dohlédlo s výjimkou hor a vzdálené elektrárny, bydlí lidé.

> > Co kytičky, rostou tam??

Ještě ne, je zima. V parcích petrklíče, na horách krokusy, hyacinty, petrklíče a fialky, ale jinak ještě stromy neměly listy.

> > Těším se na viděnou!

Taky se těším, naplánuj mi to.

Yuhů

To jsou všechny příspěvky z měsíce prosinec 2019. Příspěvky z dalších měsíců jsou odkazované z archivu měsíců a z hlavní stránky deníčku.

E-mail: janovsky@gmail.com
Deníček https://yuhu.cz/denik.htm
Yuhůova stránka: https://yuhu.cz