Deníček Yuhůův

archiv za měsíc září 2009

28. 09. 2009

trvalý odkaz

Druhotřetí patro

Začínám si psát svoje sny. Tenhle dnešní byl obzvláště zajímavý tím, jak jsem chybu v matrixu povýšil na fyzikální zákon a těšil se z jeho objevitelství.

Jel jsem s Chosem výtahem. Chose vystupoval ve druhém, já ve třetím. Chyba v matrixu se stala během mé jízdy výtahem z druhého do třetího. Během jízdy jsem totiž Choseho stále viděl přes stěny výtahu a když jsem ve třetím vystoupil, viděl jsem ho stát vedle sebe, ačkoli byl ve druhém. Říkal jsem si, že to asi bude Chose virtuální. Plácnul jsem do něj rukou, ale on mě viděl a plácnul mi do ruky na oplátku. Takže virtuální nebyl, viděl mě, byl to on. Ačkoli byl Chose evidentně ve druhém patře a já ve třetím, byli jsme oba zároveň ve stejném. To bylo pozoruhodné. Ta moje zvláštní cesta výtahem způsobila jakési splynutí dvou pater.

Vím, že není větší nuda než poslouchat cizí sen. A co hůř, ono to pokračuje:

Vzal jsem klíč a otevřel jsem dveře od svého pokoje ve třetím patře. Chose šel do druhého na návštěvu a klíč od tamního pokoje neměl. Vstoupili jsme. Zatímco já byl ve svém pokoji, Chose prohlásil, že v mém pokoji není a že je pravděpodobně v zamčeném pokoji o patro níž.

Začali jsme téhle chyby z matrixu využívat, jezdit výtahem a vstupovat do cizích bytů. Dál už ten příběh není zajímavý. Ale vím, proč mě to asi v tom snu napadlo. Přemýšlel jsem včera o hard linku a soft linku a o bezpečnosti dat na filesystému. A ten pohled skrze stěnu výtahu byl inspirován zaslechnutým rozhovorem Radima s Edou, když se bavili o rendrování grafiky v D3 chodičkách.

10. 09. 2009

trvalý odkaz

Zabil jsem bílou kočičku

Teď kvůli tomu už asi hodinu brečim a mlátim do zdi. V pátek jsem jel po dálnici na Hradec, už byla tma. Zprava přivál vítr igeliťák a když jsem si všimnul, že to není igeliťák, bylo už pozdě. Krásně běžela, dlouhými skoky, chtěla to stihnout. Smetl jsem ji levým blatníkem, měla to hned za sebou. I kdybych stihnul zabrzdit, sebralo by ji dost jistě auto v levém pruhu. Nemohl jsem nic dělat, ale moc mě to trápí. Zabil jsem bílou kočičku. Chtěla na druhou stranu, chtěla to stihnout. Ach, co mám jenom dělat? Už je to pět dnů, teprve teď jsem se z toho sesypal. Někdo čeká, až Minda přijde na mlíčko a ona nepřichází.

To jsou všechny příspěvky z měsíce prosinec 2019. Příspěvky z dalších měsíců jsou odkazované z archivu měsíců a z hlavní stránky deníčku.

E-mail: janovsky@gmail.com
Deníček https://yuhu.cz/denik.htm
Yuhůova stránka: https://yuhu.cz