Deníček Yuhůův

archiv za měsíc červenec 2009

15. 07. 2009

trvalý odkaz

Definice krásy podruhé

Dlouhá zelená sukně, trochu do olivova. Postavila se do fronty za mě. Dnes mají u McDonalda dlouhé fronty. Znuděně jsem si otevřel notebook a na koleni vyřizoval maily. Teprve když na mě promluvila, všimnul jsem si výrazu.

"Klidně si na to sedněte, já vám podržím místo." Poděkoval jsem a odešel psát ke stolku. Blond na krátko. Víc jsem na ni nekoukal, aby to nevypadalo blbě. Takže si víc nepamatuju. Vlastně jo. Pamatuju si, že měla svůj styl.

Krásná na tom byla ta odvaha, s jakou mě oslovila. Já bych asi nedokázal říct někomu přede mnou ve frontě, že mu podržím místo. Nebo dokázal?

Když jsem se do fronty s úsměvem vrátil, podařilo se mi dvacet sekund konverzovat o obsluze v McDonaldu. O sympatickém pánovi, co vypadá jako Ir. A pak už nic, bez nápadu. Jsem srab. Stáli jsme vedle sebe minutu u pultu, ani jsem se na ni neusmál. Jsem srab. Byla krásná. Teď u stolku srkám svůj vanilkový šejk, ona prošla kolem, nesla si balenou vodu, řekla nashledanou a já řekl ahoj.

03. 07. 2009

trvalý odkaz

Pospíchání do knihovny do sedmi

18.39. Ještě zavolám veterináři. Výborně, pamatuje si mě z vody, tak to jde rychle. Píšu si název prášku. Objednám monitor? Ne, to nestíhám. Košili si nechám z práce. Venku je hezky, stačí zabouchnout. Výtahem to nemá cenu, hupky dupky, dobrý den. Venku hraje odněkud Anetka. Smrdí nároží, co na něj v noci chčijou bezdomovci. Tohle je určitě aIŤák, čeká na tramvaj. Mám devět minut, pěšky lepší. Normálně tudy chodím do čínské restaurace, teď do knihovny. Vyražená dlažební kostka. Tramvaj č. 12 má přednost (na čísle nezáleží). Na plakátě je napsáno Andílek, ale to í je tak špatně napsané, že to svým zhoršujícím se zrakem zdálky špatně přečtu. Kvetou růže. Lípy už odkvetly. Kostel červených cihel. Tráva zelených travin. Pejsek na vodítku čůrá na dlažbu, zůstala po něm loužička, nikdo neřeší. Všechny lavičky v parčíku za plůtkem obsazené. Krásné sluníčko. Bezdomovec naznak chrápe. Kvetou růže a nějaké bílé drobné květy. V hlavě pořád meloduje Anetka. Mám 6 minut do sedmi, stačím si půjčit knížky? Hezká holka vešla do Alberta. Prázdninový provoz, v pátek knihovna do 15.00, v sobotu zavřeno. Co jenom budu do úterka číst?

To jsou všechny příspěvky z měsíce prosinec 2019. Příspěvky z dalších měsíců jsou odkazované z archivu měsíců a z hlavní stránky deníčku.

E-mail: janovsky@gmail.com
Deníček https://yuhu.cz/denik.htm
Yuhůova stránka: https://yuhu.cz