Deníček Yuhůův

archiv za měsíc březen 2009

30. 03. 2009

trvalý odkaz

Čočka bloguje

Alternativní teorie vzniku života. (Nebo vlastně docela konvenční.) Včera jsem proplachoval čočku. Když je dlouho namočená, tak už se musí proplachovat často. Já si čočku vždycky hezky namočím a třetinu půlkilovky si jednou za pár dnů osmažím, až nakonec zbude namočená poslední třetina. A ta dělá na hladině potom takový vláčný sliz. Brrrrr. Tak jsem čočku zase hezky propláchnul a přitom jsem se na tu vodu se slizem díval. Taková prapolévka.

Teď myšlenkový pokus, jo? Miluju myšlenkové pokusy. Takže myšlenkový pokus zní, že se trocha té vody se slizem vezme a vystřelí se do vesmíru. A letí si v pohodě tím vesmírem, trvá to, ale uteče to, až pak spadne na nějakou planetu. To spadnutí nemám v myšlenkovém pokusu úplně ošetřené, protože by přitom ten sliz asi shořel, ale dejme tomu, že dopadne a neshoří. Třeba tam není kyslík nebo atmosféra, ostatně ta na planetě být nemusí. Takže dopadne a je myslím založeno. Stačí pár miliard let evolučního kvasu a už to bude inteligentní. Jsem úplně přesvědčen, že by ten sliz z mé čočky byl schopen osídlit cizí planetu. Nebo víc planet. Ale třeba se pletu. Však to byl jenom takový myšlenkový pokus. Namočenou čočku mimochodem obvykle smažím s římským kmínem a zeleným pepřem, vyzkoušejte.

04. 03. 2009

trvalý odkaz

Zataženo a zataženo

Nevím, jestli je letos jiné počasí než jiné roky, nebo jestli je to tím, že bydlím v Praze. Skoro bych si to ale vsadil na to počasí. Už čtvrtý měsíc je stále zataženo, nevzpomínám si, že bych viděl sluníčko, akorát předminulou sobotu bylo, jinak ne. Brrrr.

Vždycky jsem se divil Gendrimce, že tolik na jaro čekala a přála si opravdu moc, aby už přišlo. Dokonce kvůli tomu teď jela do Egypta, aby se nechala osvítit. Taky bych asi jel do Egypta na lodičku, mít s kým. Zábavnější je zatím ovšem chodit do práce. Jenom to sluníčko cestou a sluníčko v oknech mi nějak chybí. Se na jaro těším.

To jsou všechny příspěvky z měsíce prosinec 2019. Příspěvky z dalších měsíců jsou odkazované z archivu měsíců a z hlavní stránky deníčku.

E-mail: janovsky@gmail.com
Deníček https://yuhu.cz/denik.htm
Yuhůova stránka: https://yuhu.cz