Deníček Yuhůův

archiv za měsíc srpen 2007

30. 08. 2007

trvalý odkaz

Léto na můj způsob

Dost se flákám a taky jsem vlastně dost na cestách. O květnové Krétě už jsem asi psal. Že jsem byl v Bulharsku, taky asi tušíte. Nejvíc se mi líbilo na Slovensku na Hronu. Jeli jsme vodu. Hron je hezká řeka, hlavně nad Zvolenem, kde dost rychle teče a je celkem náročná. A slovenské krčmy jsou tak ... slovenské. Jestli se tam někdo chcete vydat, tak vězte, že Dronte na Hronu půjčuje lodě za normální české ceny. Okolní kopce jsou tak strmé, že když jsem se díval na Google Earth na plastický model, tak tam řeka v mnoha případech teče do kopce, jak je model v přiblížení na pár desítek metrů nepřesný.

Hodně si užívám taky procházky kolem Slaného. Čím dál víc si uvědomuju, na jak výjimečném místě bydlím. V neděli jsem říkal Kač: jdeme na hrušky. A za tři minuty už je trháme. Nebo dneska přijel Fandor, šli jsme se projít. Duc duc, a zrovna jdeme kolem rockového festivalu Valníku. O kus dál srnky: frnkly trnkami. Výhled na Říp, na Milešovku, prostě normální Slaný. Máme to tu hezké. Moc hezké. Jenom na tu vodu musíme jezdit jinam.

To jsou všechny příspěvky z měsíce prosinec 2019. Příspěvky z dalších měsíců jsou odkazované z archivu měsíců a z hlavní stránky deníčku.

E-mail: janovsky@gmail.com
Deníček https://yuhu.cz/denik.htm
Yuhůova stránka: https://yuhu.cz