Deníček Yuhůův

archiv za měsíc červen 2007

15. 06. 2007

trvalý odkaz

Vybouchla vodárna

Tenhle titulek mě napadnul v metru, když jsem se koukal na plakát Ó dvojky. Na plakátu bylo noční město a z jednoho domu stoupaly reklamní O2 bubliny. Vybouchla vodárna, napadlo mě. Poslední dobou totiž přemýšlím o titulcích v Blesku.

Občas Blesk vidím na stánku nebo jak se někde válí. Fascinuje mě jeho literární provedení. Myslím, že je velmi zajímavé. Nejvíc se mi líbí mnohapalcové titulky o tom, jak někdo umřel nebo jak něco dělá. A hned pod tím sugestivní podtitulek: "Heleno, proč mu lžeš?" nebo třeba podtitulek "dělala to jen pro peníze". Líbí se mi to, protože je to stručné a vystihne to emoci.

Já vím, že bulvár je zlo. Nevadí, titulky psát umí. Vodárna taky ve skutečnosti nevybouchla, jenom jsem z toho měl ten pocit.

Nedávno jsem slyšel povídat si dvě pani před Billou. Byla řeč o chlapech a já si uvědomil, že by jim to psaní titulků šlo. Konkrétně se zmínily, že "v tramvaji zmlátili chlapa" a pak také o tom, že se "tři chlapi vybourali v autě". Pak už jsem musel s vozejkem odjet, aby moje naslouchání nezačalo být nápadné.

To jsou všechny příspěvky z měsíce prosinec 2019. Příspěvky z dalších měsíců jsou odkazované z archivu měsíců a z hlavní stránky deníčku.

E-mail: janovsky@gmail.com
Deníček https://yuhu.cz/denik.htm
Yuhůova stránka: https://yuhu.cz