Deníček Yuhůův

archiv za měsíc únor 2006

13. 02. 2006

trvalý odkaz

Pokusné odkazy na referrera

Potřebuju si vyzkoušet, jak se předává referrer v různých typech prohlížečů a různé odkazy. Musí to být z webu na web a deníček je jediný po ruce. Omlouvám se pravidelným váženým čtenářům za úchylárnu.

Normální odkaz na Tunisko. Referrer předává normálně, i když si uživatel vynutí nové okno.

Odkaz do nového okna. Referrer předává normálně.

Javascriptový odkaz přes window.open tamtéž. Explorer referrera nepředá, ostatní prohlížeče ano.

Javascriptový odkaz přes document.location a javascriptový odkaz přes window.reload tamtéž zůstávají ve stejném okně, a tak se referrer předá.

Přítomnost referrera na cílové stránce lze zjistit zadáním textu javascript:alert(document.referrer) do adresního řádku prohlížeče.

11. 02. 2006

trvalý odkaz

Jak jsem propadl hře Sudoku

Také jsem propadl práci. Po dvou letech jsem zase začal chodit do práce. Výsledkem je, že nemám vůbec čas, navíc všechen čas, co mi zbývá, požírá nový web o Tunisku a Sudoku.

Sudoku je taková veselá hra na téma doplňování číslíček do čtvercové sítě, aby to vycházelo. Opatřil jsem si trial verzi programu Sudoku od Pappocom a hraju a hraju. Proto ta velká přestávka v deníčku.

Mně je stejně líto, že už sem píšu čím dál tím méně. Když jsem nedávno na podzim vylezl z kanálu a potkal jsem na poli Jindřicha, tak on říkal: "já to stejně nechápu, jak můžeš stíhat psát dva blogy! Já bych nestíhal ani jeden." Jenomže to on Jindřich neví, že já taky nestíhám ani jeden. Pokud je vám divné, že jsem vylezl na poli z kanálu a potkal Jindřicha, tak se nedivte, on Jindřich je dost zvláštní. Jo a bylo to v noci, ale to už asi nikoho nepřekvapí.

To jsou všechny příspěvky z měsíce prosinec 2019. Příspěvky z dalších měsíců jsou odkazované z archivu měsíců a z hlavní stránky deníčku.

E-mail: janovsky@gmail.com
Deníček https://yuhu.cz/denik.htm
Yuhůova stránka: https://yuhu.cz