Deníček Yuhůův

archiv za měsíc z 2004

28. 09. 2004

trvaly odkaz

Drakovo myší dilema

Komu přijde divné, že žiju v pokoji se dvěma volně vypuštěnými kocoury, s volně vypuštěným drakem a zcela nezávisle pobíhající myší, tomu to je divné správně. Za normálního stavu věcí by totiž myš Diplap měla být v konečném čase kocoury lapena a pojezena.

Věc se má ovšem tak, že ti moji kocouří pitomečkové o přítomnosti myšky Diplap vůbec nic netuší. Jinak jsou to ovšem moc chytří kocouři, jsou spíše dobří v chytání kosů než v objevování myší. Myška Diplap je děsně inkognito, štrachá v sáčcích jenom tehdy, když je čistý vzduch, a zatím jí to prochází.

Blbé to má ovšem drak Aliki. Povětšinou, když se mnou nejezdí do Prahy koukat v metru po holkách, totiž hlídkuje v pokoji a povídá si s myškou nebo s kocoury. Od myšky má jasné zadání: neprozradit ji. Od kocourů taky: dát vědět o všem, co se kde šustne. Zatím Aliki (zdá se) drží partu s Diplapkou. Ta si ho musí předcházet a občas kolem draka nacházím hromádku kočičích křupek (myška je krade kocourům z misky). Drak křupky nejí, ale patrně to považuje za dostatečný projev loajality.

26. 09. 2004

trvaly odkaz

Relativizace reality bla bla

Jak se letní dny přehupují do dnů podzimních, melancholie mě přepadá víc, než si připouštím. Jsem trochu zblblej z různých pracovních kontraktů a podepisuje se to na mně poněkud neblaze. Dlouho předlouho jsem se už nevyspal do tří hodin odpoledne a takový půst -- jistě chápete -- na duševním klidu nepřidá.

Stále více věcí v mém okolí ztrácí důležitost. Vidíte to i vy, kteří jste (a já vám jsem za to vděčný) pravidelnými čtenáři tohoto týdeníčku. Dříve jsem měl chuť a náboj, abych se vyjadřoval ke spoustě věcí, protože jsem se o spoustu věcí zajímal a měl na ně svůj názor. Což o to -- já na ně mám názor stále, ale jaksi nejsem ochoten ten názor vyjadřovat. Třeba česká politika. Baví mě čím dál tím víc, ale nějak ztrácím chuť o ní psát. Nebo teologie. Prostě tak -- zase mám takové období, kdy raději mlčím, sedím v koutku a poslouchám.

Takové období přichází dvakrát do roka, někdy jenom jednou.

Mám se ovšem skvěle. Nebýt lítání po doktorech a po úřadech, byl bych možná v pohodě naprosté. Pomalu se tak zbavuju každodení reality, abych zaplul do pohody ještě větší. Všechno začíná být hezky relativní. Přemýšlím, jestli ještě před zimou vypadnu někam ven, asi bych měl.

19. 09. 2004

trvaly odkaz

Konečně vím, proč sem už zase moc nepíšu

Psaní deníčku škodí zdraví, říká =M= podle nějakého výzkumu.

To jsou všechny příspěvky z měsíce prosinec 2019. Příspěvky z dalších měsíců jsou odkazované z archivu měsíců a z hlavní stránky deníčku.

E-mail: janovsky@gmail.com
Deníček https://yuhu.cz/denik.htm
Yuhůova stránka: https://yuhu.cz