Deníček Yuhůův

archiv za měsíc bezen 2004

30. 03. 2004

trvaly odkaz

Přepadení ze zálohy

Zrovna když jsme s drakem trénovali přepadávání aut ze zálohy, tak jel kolem Pišin. To je docela smůla, má se to trénovat na neznámých lidech. Tak se asi Pišin docela divil a zastavil. Drak je zmaten. Útok z lampy má probíhat jinak.

27. 03. 2004

trvaly odkaz

Tač opět chystá čtyřiadvacítku

Čtyřiadvacítka není nic pro mě. Párkrát jsem se na té akci byl podívat a opravdu silné kafe. Triatlon po celý den. Inu... proti gustu... Pokud náhodou sportujete, mrkněte na http://www.tac.pc-slany.cz/4a20_2004.htm, Tač bude mít radost.

Já bych ještě tak možná zvládnul Plecháče, ale ten nevím, zda je letos pořádán. To bývá normální triatlon, ne celodenní.

trvaly odkaz

Země snů

SMS zpráva:
Odesílatel: Gendrim
AHOJKY Z EGYPTA. JE TO TU UPLNE UZASNY. JSEM SI JISTA, ZE BY SE TI TU LIBILO. KOCICKY JSOU POSVATNY.

Hm, líbilo. Konečně nějaká země se střízlivým postojem ke zvířeně. Asi začnu hledat nějakou last-minute do Egypta.

20. 03. 2004

trvaly odkaz

Sháním růžové

Na procházky pražským metrem sháním růžové brýle. Měly by se stát dalším důležitým doplňkem mého image. Už teď, když mám s sebou draka Alikiho, jsme pro některé lidi evidentně neviditelní. Aspoň to říká drak. Sedíme třeba spolu v metru a proti nám i vedle nás sedí cizí lidé. A ti lidé se na sebe koukají navzájem, občas. Ale někteří z nich se nikdy nepodívají na nás dva. A na draka se nepodívají ani ve chvíli, kdy začne skákat po tyčích a věšet se za ocas. Asi kouzlo.

Na druhou stranu existuje dost velká skupina lidí, kteří s drakem rádi komunikují. Hodně holky. Culí se a mrkají. Ach jo. Dal jsem si před rokem závazek, že se stanu oblíbenější, než je můj drak, ale asi to nezvládnu. Takže mi drak Aliki doporučil ještě ty růžové brýle. Nemáte prosím někdo? Pokud možno ne dioptrické a s hezkou obroučkou, aby mi to sedlo k saku.

17. 03. 2004

trvaly odkaz

Výskytiště virů

Kromě toho, že žiju v děsně nezdravém prostředí, mám také pěkně zavirovaný počítač. Je asi 14 dní starý, ale pravidelně na něm musím pouštět AVG. V každém druhém testu něco najde.

Jenomže mi to přišlo, jako by tam některé věci zůstávaly. Například mi Google začalo klikat úplně někam jinam. Hm. A tak jsem si stáhnul Ad-Ware od Lavasoftu. Výsledek byl k zulíbání:

45 napadených registrů
 4 hodnoty registrů napadené
36 rozpoznaných souborů virů
 1 rozpoznaný virový adresář

Hezký, ne? Evidentně jsem si v práci dostatečně nevážil dobré ochrany ze strany adminů. Nevím, jestli to byla proxyna nebo firewall, ale nikdy jsem žádný vir nechytil. Takovéhle žně vidím prvně. A to musím upřesnit, že na warez a porno lezu zcela výjimečně.

trvaly odkaz

Výměna vzduchu

Mám rád, když si na jaře můžu poprvé otevřít okno. Přes zimu nevětrám, protože okna jsou od podzimu pro jistotu zabedněná, aby přes ně tolik netáhlo. Teď už se to vyplatí risknout. Takže hurá, měníme vzduch. Přes zimu to v mém pokoli zachraňovaly jenom palmy, fíkusy a ibišek. Všechno má najednou jinou dimenzi, když je světlo a vzduch. Teď ještě kdyby nevypadávala elektrika a budu docela spokojený.

16. 03. 2004

trvaly odkaz

To mi něco připomíná

Nerad pouze odkazuju na cizí díla, ale Kompost si to tentokráte zaslouží. Matfyzák hledá zubní kartáček a více podobných skopičin. Co myslíte, může mi prasknout klíční kost smíchy? Bolí to.

Jo a když jsme u těch odkazů -- mám tady krásný popis toho, jak Makr dneska zachraňoval slánskou síť. Není to možná tak zajímavé (úvod přeskočte), ale ... vlastně to zajímavé je. Napadlo vás někdy, jak složité musí být zařídit, aby ten Íéntérnet fungoval? Drobná citace:

koukam na kvalitu linky, bidna.. koukam na vysilaci vykon.. (1dB, proc ho nezesilit -> nastavuji na 10dB, kapku lepsi ;) zjistuji firmware v karte (1.3.6) -> po rozvaze -> provadim upgrade na (1.7.4) ->KOUS a vyhnilo mi vsechno. Yuhu, MaKr2, a vsichni jeho klienti... hernajs... pruser... Jdu "k dalkovemu resetu na MaKr2 == rozumej 50metrova prodluzka" a resetuji...

15. 03. 2004

trvaly odkaz

Nosnost 7 kg

Neplánovaným experimentem jsem změřil, kolik unese jeden spínací špendlík. Cestou z nákupu. Ono je totiž Yuhůlum v nosném popruhu drženo spínacím špendlíkem. Je fakt, že dříve ten popruh byl sešitý, ale kdysi prasknul a copak mám všechno zašívat?

Napřed tam byla večeře, asi kilo. Potom dvě lahve Pepsicoly pro tátu, 4 kila, dohromady pět. Jo vlastně tam byly ještě tak dvě kila knížek z knihovny, navíc foťák. Stavil jsem se u zelináře Plavce pro salát a vybral jsem si ten nejtěžší. Přidal jsem ho do Yuhůla a udělal pár kroků. Načež rup, popruh prasknul. Teda neprasknul, jenom se konstrukční špendlík ohnul a popruh se rozepnul.

Takže poučení zní: jakmile je v Yuhůlu 7 kg nákladu, nepřidávat salát. Naštěstí byla oprava snadná. Vyndal jsem jeden špendlík z kalhot a Yuhůlum vyspravil (starý ohnutý špendlík jsem se smutkem zahodil). Nakonec jsem tam ten salát stejně přidal. Vydrželo to skoro 8 kilo.

14. 03. 2004

trvaly odkaz

Procházka

Dneska jsem byl venku. Hm. Možná je dobrý nápad občas vstát od počítače. Dost světla, tam venku, myslím jako kolem. Sluníčko možná taky bude. Inu jaro. Akorát nechápu stromy, jak můžou v létě vydržet stát na sluníčku. Já bych to nevydržel. Není nad potemnělou místnost se barevným monitorem. A jak jsem tak šel ve Slaném po tom exteriréru a viděl jsem trávu, zdálo se mi, jako že je to v truecolor. Docela dobrá grafika tam venku.

10. 03. 2004

trvaly odkaz

Návrat ke staré pařbě

Už zase hraju StarCraft. Nic mě nezachrání. Výborná hra. Ach jo. Jenomže bych měl raději překládat Google. Ještě že mám tolik času.

Mimochodem -- mám nový počítač. Konečně pořádné železo.

03. 03. 2004

trvaly odkaz

A den má 33 hodin

Každý si stěžuje, že jeho den by měl mít víc než 24 hodin. Já jsem si to taky vždycky přál. Tak se mi to už splnilo. Sny jsou od toho, aby se plnily, ne?

Prostě kašlu na světlo a na tmu. Spím tehdy, kdy se mi chce spát, bdím, když bdím. Jsem z toho minimálně unavený, a tak toho v konečném efektu mnohem víc stíhám. Vychází mi to asi takhle: 12 hodin spánku, 18 hodin bdění a někde v tom bdění krátká tříhodinová dvacetiminutovka. Má to spoustu výhod.

Už jsem ovšem poznal i některé nevýhody. Například si nejsem schopen domlouvat schůzky moc dopředu: "Omlouvám se, ale u termínu, který navrhujete, není zcela jasné, jestli náhodou nebude připadat na noc."

To jsou všechny příspěvky z měsíce prosinec 2019. Příspěvky z dalších měsíců jsou odkazované z archivu měsíců a z hlavní stránky deníčku.

E-mail: janovsky@gmail.com
Deníček https://yuhu.cz/denik.htm
Yuhůova stránka: https://yuhu.cz