Deníček Yuhůův

archiv za měsíc z 2003

15. 09. 2003

trvaly odkaz

Že ještě žiju

"A proč si ten deníček píšete?" vyzvídala na mně kdysi redaktorka Novy. "Aby ségry věděly, že ještě žiju." Tuhle odpověď slečna redaktorka slyšet nechtěla, ale je to tak. Vzhledem k tomu, že jsem měl minulý týden docela často vypnutý mobil, mohly si ségry myslet, že jsem zakukal. Žádné zprávy ode mne, v deníčku nic.

A tak když se Blanka dovolala na pevnou, docela nás oba překvapilo, že ještě neví tu nejúžasnější novinu. Máme koťátka.

trvaly odkaz

Máme koťátka

Přinesl je táta. Dva kocourci. Jeden je mourovato-bílý, druhý úúúplně černý. Černému se provizorně říká Čertík, já mu ríkám Cherry. Druhý kocour je zatím bez jména. Bude jim tak osm týdnů, pro koťátka nejlepší věk.

Normálně přebývají v kuchyni, ke mně nahoru se odvažují zřídka. Dneska když jsem odcházel do Prahy, si ale hráli nahoře na chodbě. Nechal jsem jim tedy otevřeno, ať si to tam prozkoumají. Sice to tam dnes hlídá drak, ale doufám, že jim nic neudělá.

Těšíme se s drakem na výcvik. Sice se nám asi nepovede naučit kocourky aportovat, jako to uměl Ajči, ale alespoň základní kočkomluvu by mohli zvládnout. Zatím neumějí nic, jsou to koťátka vyplašená, tak tak že se nechají pohladit.

trvaly odkaz

Úkryt v bochníku

Kromě draka Alikiho, Yuhůa, několika pavouků a nespočetna hmyzu žije v mém pokoji ještě jeden testovací Debian a hlavně myška Diplap. Diplap má vyhryzanou skrýš někde pod postelí a chodí na chleba na stoleček. Dokud je bochník čerstvý, hryže do něj myška ďůlek. Jak ale chleba časem tvrdne, dá se k měkkému jídlu dostat pouze dalším hryzáním do hloubky. A tak si Diplap ve starším chlebu vykousává katakomby. Po týdnu nemalé. K večeru slýchávám z nitra bochníku chroustavé zvuky.

Když byla myška někde zalezlá, vzal jsem prohryzaný chleba a začal ho trochu zkoumat. Moc pěkné chodbičky! Chvíli jsem v tom hledal systém, ale nebyl tam. Prostě myš hryže, kam může. Co je důležité, je jenom jeden východ. Bochník prohlédnutý ze všech stran skončil zpátky na stolečku. Malou chvilku potom se zevnitř ve vchodu objevil myší čumáček. Když jsem si chleba prohlížel, ani jsem si nevšimnul, že je myš uvnitř, tak dobrý je to úkryt!

To jsou všechny příspěvky z měsíce prosinec 2019. Příspěvky z dalších měsíců jsou odkazované z archivu měsíců a z hlavní stránky deníčku.

E-mail: janovsky@gmail.com
Deníček https://yuhu.cz/denik/
Yuhůova stránka: https://yuhu.cz/